Malzeme Listesi

Malzeme
Malzeme
Malzeme
Malzeme
Malzeme
Malzeme
Malzeme
Resmin Açıklaması
HAZIRLANIŞI
Yemeğinizin,tarifini bu kısımda anlatabilirsiniz.
PİŞİRME SÜRESİPişirme Süresini yazın
TAVSİYELERÖzel Tavsiyeleri bu kısma yazabilirsiniz.

Sayfalar

25 Temmuz 2013 Perşembe

kremalı incirli kek

kek
6 adet kuru incir (ılık suda 15 dk.bekletilmiş ve küçük küçük doğranmış)
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

2 yumurta

1 tatlı kaşığı kabartma tozu



şerbet

1,5 su bardağı su

1 yemek kaşığı nescafe

1/2 su bardağı şeker karıştırılır,pişirilmez.





Krema

2 yemek kaşığı nişasta

3 yemek kaşığı un

1 litre süt

4 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

1 poşet krem-şanti





Yumurta ve şeker yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır,un ve kabartma tozu eklenir.En son iri kıyılmış cevizler ve incirler katılır.Yağlanmış dikdörtgen borcama dökülür.160 derecede pişirilir.Bu arada krema ve şerbet hazırlanır.Tereyağı ve krem şanti dışındaki malzemeler karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir. Ocaktan alınınca tereyağı konur,5 dakika kadar sonra krem-şanti eklenip ılınıncaya kadar mikserle çırpılır. Fırından çıkan kek 5 dakika havalandırılır,üzerine şerbet dökülür.İyice çektikten sonra hazırlanan krema dökülüp yayılır. Buzdolabında 3-4 saat soğutulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder