kek
6 adet kuru incir (ılık suda 15
dk.bekletilmiş ve küçük küçük doğranmış)1 su bardağı ceviz
1 su bardağı şeker
1
su bardağı un
2
yumurta
1
tatlı kaşığı kabartma tozu
şerbet
1,5
su bardağı su
1
yemek kaşığı nescafe
1/2
su bardağı şeker karıştırılır,pişirilmez.
Krema
2
yemek kaşığı nişasta
3
yemek kaşığı un
1
litre süt
4
yemek kaşığı şeker
1
yemek kaşığı tereyağı
1
poşet krem-şanti
Yumurta
ve şeker yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırpılır,un ve kabartma tozu eklenir.En
son iri kıyılmış cevizler ve incirler katılır.Yağlanmış dikdörtgen borcama
dökülür.160 derecede pişirilir.Bu arada krema ve şerbet hazırlanır.Tereyağı ve
krem şanti dışındaki malzemeler karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir.
Ocaktan alınınca tereyağı konur,5 dakika kadar sonra krem-şanti eklenip
ılınıncaya kadar mikserle çırpılır. Fırından çıkan kek 5 dakika
havalandırılır,üzerine şerbet dökülür.İyice çektikten sonra hazırlanan krema
dökülüp yayılır. Buzdolabında 3-4 saat soğutulur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder